Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pofátlan félretájékoztatás
  2008-12-21 19:35:31, vasárnap
 
  Közszolgálati hulladék a mi pénzünkből? - M1 híradó

Pofátlan félretájékoztatás, vagy csak színvonaltalan gagyizás?



Sólyom László a napokban adott interjút a Heti Válasznak, melyben komoly aggályokat fogalmazott meg a hazai állapotokkal kapcsolatban. Az államfő szavait meglehetősen eltorzítva és kiforgatva hozta le a Magyar Televízió amit azért érdemes részletesebben is megtárgyalni!
Azért az elgondolkodtató, hogy a magyar adófizetők pénzén fenntartott állami televízió miért képtelen egy hírt objektíven a valós tartalmának megfelelő módon közölni. Mi történt ugyanis? Sólyom László köztársasági elnök a Heti Válaszban kifejtette a következőt:

Idézünk korábbi írásunkból:
"Az államfő szerint kisebbségben még lehetne kormányozni, ez nem is lenne probléma, hiszen Ausztria is egy bukott ügyvezető kormánnyal oldotta meg a válság okozta problémákat. ,,A mi helyzetünk azonban különösen nehéz, hiszen a válság eleve nagyon leromlott állapotban érte az országot, és sokkal több és nehezebb feladat vár ránk, mint más uniós tagállamokra" - hangsúlyozza.

Ahhoz, hogy az ország kilábalhasson a válságból, egy erős, egyértelmű felhatalmazással rendelkező kormányra lenne szükség, amely már rendelkezik hosszú távú tervvel hazánk problémáinak orvoslására és azt habozás nélkül, visszafordíthatatlanul végre is hajtja.

Sólyom szerint az embereknek tudniuk kellett, hogy a 2006-os választásokon 4 évre adnak mandátumot a kormánynak, ezt visszavonni nem egyszerű, ugyanis csak a parlamenti pártok mondhatják ki, hogy előrehozott választásokra van szükség.

A köztársasági elnök azt is kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben egy előrehozott választás nem feltétlenül csodaszer, hiszen az szintén a rövidtávú gondolkodás példája lenne. Mint sólyom fogalmazott, a választásoknak értelme kell, hogy legyen, mindegy, hogy előrehozott választásról vagy egy 2010-ben esedékes választásról beszélünk. Az értelmet pedig többek közt nem más adja, mint a versengő programok."

Véleményünk szerint ez a tudósítás mindenféle csúsztatást mellőzve objektív módon tartalmazza a köztársasági elnök mondandóját.

Félretájékoztatnak az adónkból?
Ehhez képest a Heti Válasz megjelenésének napján a Magyar Televízió 1-es csatornáján az esti híradóban valahogy így hangzott a tudósítás:

Sólyom László köztársasági elnök azt nyilatkozta a Heti Válasznak, hogy erős kisebbségi kormányra van szükség, amely kidolgozott programmal rendelkezik, amit visszafordíthatatlanul végre is hajt.

Mindemellett Sólyom azt is elmondta, hogy nem lehet csodákat várni az előrehozott választásoktól.

Nos az első mondatban a probléma nem más, minthogy Sólyom erős kormányról beszélt, nem pedig a Gyurcsány Ferenc vezényelte kisebbségi kormányról. Továbbá magában az interjúban azt is kifejti, hogy hazánkban a kisebbségi kormány napi alkukkal próbál stabilitást teremteni, éppen ezért problémás a helyzet. A második mondatnál pedig alapvetően az a probléma, hogy Sólyom egészen konkrétan azt állította, hogy az előrehozott választásoktól nem lehet csodát várni, annak csak akkor van értelme, ha egy ilyen voksolás alkalmával programok versenyeznek egymással.

A fentiekben kifejtett tudósítás olyan mértékben csúsztatás, amit egyébként még egy úgynevezett "párt-TV" is nehezen bírna el, és ami a legarcátlanabb dolog az egészben, hogy mindezt az adófizetők pénzén teszik.

A Népszava folytatta a hülyeséget
Ennél a sajtóterméknél nem kell meglepődnünk, hiszen mindenki tudja, hogy milyen oldalt erősít, ám azért az ember biztosan jobb érzéssel ébredne fel, ha az objektivitásra való törekvésnek legalább egy halvány szikráját látná az ilyenfajta újságoknál. Félreértés ne essék az ilyen pitiáner torzítások olykor jellemzik a jobb- illetve baloldali sajtóorgánumokat egyaránt.

A Népszava újságírója, Dési János a következőképpen kommentálta Sólyom interjúját(részlet a cikkből):

"Igaz, Sólyom rendszeresen ad alapot megszólalásainak efféle értelmezésére. De! Azért a most a Heti válaszban megjelent terjedelmes interjújában alaposan odamondogat a jobboldali vezérnek is. Talán kicsit óvatosabban, finomabban, de félreérthetetlenül. Például azzal, hogy határozottan kijelenti, 2006-ban négy évre választottunk, ezt a választók is tudták. Érdekes - és ezt már mi tesszük hozzá -, hogy némely pártelnök erről, mintha nem értesült volna. De, legalább ilyen lényeges Sólyom következő megjegyzése, mely szerint, "a mi helyzetünkben egy előre hozott választást csodaszernek vagy megoldásnak tartani szintén a rövidtávú gondolkodás példája lenne." Hoppá, hát Orbán Viktor ezt sem teszi szívesen az ablakba. Véssük az eszünkbe tehát, amikor a Fidesz vezére előrehozott választásról vizionál, az még az elnök szerint is rövidlátás. Lényeges az az államfői megjegyzés is, amely szerint egy esetleges előrehozott választáshoz is csak a pártok akarata révén lehet eljutni. Nagyon lényeges figyelmeztetés ez, amikor a régóta ellenzéke szorult Orbán szerint akár sztrájkokkal is kikényszeríthető a kormány lemondatása."

Bocsánat, kedves olvasó, a cikk címe is magáért beszél: "Elnöki intés a Fidesznek - alcím: Orbán Viktor ezt sem teszi szívesen az ablakba"

Dési Urat valaki felvilágosíthatná arról- mim most erre teszünk kísérletet, hogy mondatokat, vagy szavakat kiemelni a szövegkörnyezetből nem illendő, mondhatni manipulatív cselekedet! A Dési által kiemelt "a mi helyzetünkben egy előre hozott választást csodaszernek vagy megoldásnak tartani szintén a rövidtávú gondolkodás példája lenne." - mondat folytatása az volt, hogy az előrehozott választásoknak csak akkor van értelme, ha programok versenyeznek!

Nos azért azt érdemes megjegyezni, hogy Sólyom valószínűleg nem csak a kormányra gondolt akkor, amikor azt mondta, hogy versengő programokra van szükség. Azt ugyanis tudjuk, hogy a kormány nem nagyon tud felmutatni programot immáron a hetedik éve a miniszterelnök ponthalmazain és röpiratain kívül, de azt is látni kell, hogy programok felmutatásában a Fidesz sem erősködött az utóbbi időszakban. Az pedig nem a cikk tárgya, hogy a Fidesz ez irányú politikájáról vitát nyissunk, arra szívesen nyitunk egy fórumot.

Viszont Désinek látnia kellene, hogy ez a cikk alapvetően a Gyurcsányék által előállított helyzetre és morális állapotra mond ki erős kritikát, a közélet és a programok vonatkozásában pedig jogosan kéri számon a parlamenti pártok hiányosságait. Kész, pont ennyi! Az viszont erős csúsztatás, hogy Sólyom az interjúban a Fideszt oktatja.

Az egész csúsztatás nagyon felépítettnek látszik
Az egész történet nagyon büdösnek látszik kezdve ott, hogy a kutatások alapján az emberek által leghitelesebbnek tartott köztelevízió képernyőjén teljesen félremagyarázzák illetve hiányosan közlik a köztársasági elnök véleményét.

Azt tudni kell, hogy a dübörgő gazdaságtól ujjongó társadalom jelentős részének nincs kábeltelevíziója, vagyis nem nagyon válogathat 30 csatorna közül, tehát a tájékozódás vagy a két kereskedelmi televízió celeb híradójából történik, vagy éppen az egyetlen közszolgálati csatornáról. Mivel az embereknek kábelre sincs pénzük valószínűleg a Heti Választ sem tudják megvenni 500 forintért, hogy meggyőződjenek arról, hogy az adóforintjaikért mit kapnak cserébe.

Nos tehát először szépen szétkürtölik a marhaságot a köztelevízióban, utána jön a leginkább elvakult szocialista szavazókat lekötő 20 ezer példányban megjelenő Népszava, utána a Népszabadság, az ATV végül pedig mindezt átveszik a kereskedelmi televíziók. Az RTL-Klub és a TV2 pedig arra fog hivatkozni, hogy ami előtte már ennyi helyen megjelent az nem lehet hülyeség!

CTRL-Nagy András

http://ctrlma.hu/?q=content/k%C3%B6zszolg%C3%A1lati-hullad%C3%A9k-mi-p%C3%A9nz%C3 %BCnkb%C5%91l-m1-h%C3%ADrad%C3%B3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adóforintjaikért, leghitelesebbnek, felhatalmazással, kábeltelevíziója, félremagyarázzák, megszólalásainak, kikényszeríthető, sajtóorgánumokat, következőképpen, köztelevízióban, elgondolkodtató, miniszterelnök, meggyőződjenek, sajtóterméknél, választásoknak, legarcátlanabb, választásoktól, vonatkozásában, részletesebben, figyelmeztetés, felmutatásában, kihangsúlyozta, megjelenésének, színvonaltalan, objektivitásra, választásokra, ponthalmazain, közszolgálati, értelmezésére, választásokon, politikájáról, hiányosságait, felépítettnek, helyzetünkben, kilábalhasson, választottunk, napokban adott, hazai állapotokkal, államfő szavait, magyar adófizetők, hírt objektíven, valós tartalmának, államfő szerint, bukott ügyvezető, válság okozta, válság eleve, ország kilábalhasson, embereknek tudniuk, 2006-os választásokon, parlamenti pártok, köztársasági elnök, jelenlegi helyzetben, Sólyom László, Heti Válasznak, Magyar Televízió, Heti Válaszban, Heti Válasz, Mindemellett Sólyom, Gyurcsány Ferenc, Dési János, Orbán Viktor, Dési Urat, Viszont Désinek, Heti Választ, CTRL-Nagy András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szép napot kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akik bántanak téged  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png kislány  Nevem  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő  Akarat  Őrizkednünk kell...  Egy hatékony szolga  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
napokban adott, hazai állapotokkal, államfő szavait, magyar adófizetők, hírt objektíven, valós tartalmának, államfő szerint, bukott ügyvezető, válság okozta, válság eleve, ország kilábalhasson, embereknek tudniuk, 2006-os választásokon, parlamenti pártok, köztársasági elnök, jelenlegi helyzetben, előrehozott választás, rövidtávú gondolkodás, választásoknak értelme, 2010-ben esedékes, értelmet pedig, versengő programok, tudósítás mindenféle, esti híradóban, előrehozott választásoktól, első mondatban, kisebbségi kormány, második mondatnál, ilyen voksolás, fentiekben kifejtett, legarcátlanabb dolog, adófizetők pénzén, ember biztosan, objektivitásra való, halvány szikráját, ilyenfajta újságoknál, ilyen pitiáner, jobb- illetve, következőképpen kommentálta, jobboldali vezérnek, előre hozott, eszünkbe tehát, elnök szerint, esetleges előrehozott, pártok akarata, régóta ellenzéke, kormány lemondatása, cikk címe, előrehozott választásoknak, kormányra gondolt, miniszterelnök ponthalmazain, utóbbi időszakban, cikk tárgya, cikk alapvetően, programok vonatkozásában, viszont erős, egész csúsztatás, egész történet, kutatások alapján, emberek által, dübörgő gazdaságtól, tájékozódás vagy, egyetlen közszolgálati, embereknek kábelre, leginkább elvakult, kereskedelmi televíziók, adóforintjaikért, leghitelesebbnek, felhatalmazással, kábeltelevíziója, félremagyarázzák, megszólalásainak, kikényszeríthető, sajtóorgánumokat, következőképpen, köztelevízióban, elgondolkodtató, miniszterelnök, meggyőződjenek, sajtóterméknél, választásoknak, legarcátlanabb, választásoktól, vonatkozásában, részletesebben, figyelmeztetés, felmutatásában, kihangsúlyozta, megjelenésének, színvonaltalan, objektivitásra, választásokra, ponthalmazain, közszolgálati, értelmezésére, választásokon, politikájáról, hiányosságait, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.